Zondag 8 september was Galathea weer van de partij in Nijverdal. Voor de editie van dit jaar hadden 9000 deelnemers ingeschreven. Je kon kiezen uit verschillende afstanden. 5, 10, 15 of 21 kilometer. Het parcours loopt rond en over de rivier De Regge. Gras, klinkers, zand, water en obstakels moesten worden genomen om die felbegeerde medaille te verkrijgen.

Onze Locatie

De Wilgenweard was onze uitvalsbasis. Base Jump, Net Climb en Water Brug daar lagen wij. In de week voorafgaand hebben wij de waterhindernissen gecontroleerd op veiligheid en zo nodig planken, ijzer en rommel verwijderd.
Bij de Base Jump was het spektakel. Springen zonder nadenken , of toch niet? Velen gingen toch nadenken en kijken in de diepte, spieren verstijven, de twijfel slaat toe.

Als een Otter in het water

A. Otter voelt zich als een vis in het water en praat de deelnemers het water in. Ook zonder zwemdiploma zien wij ze op het springplato. Moed inpraten en een stevige arm brengt ze veilig aan de overkant. Werd de angst en spanning te groot, dan was daar de boot. Dennis peddelde ze richting de volgende proef. Aangestuurd door onze oppervlakte mannen.

Eenmaal aan de kant ontfermde een teamgenoot of echtgenoot zich over de geredde.
Vaak lagen ze met honderd tegelijk in De Regge. Tweehonderd meter zwemmen, klunen door de waterlelies naar de Net Climb, over de reling van het viaduct naar de modder.

Die wateroversteek viel menig deelnemer zwaar. Kramp en uitputting lagen op de loer.
Waterbrug was stabiel , totdat er 18 man tegelijk over denderde en het een Cakewalk bleek te zijn. Het was doorlopen of een duik in het nat.

Goed dat wij er waren voor hulp en veiligheid. Op de foto’s zien jullie ons in actie.

DIrkjaap